hemma.


och det är väll hyffsat skönt. men...nog längtar man också tillbaka :)

i kväll har jag varit med mina underbara tjejer. Erica, Mörti och Åskrås. <3
alltid lika trevligt :) jag tror att erica tänker onda tankar om mitt lokalminne.... lite virrigt ;)

tänkte lägga upp lite bilder från thailand :)

och dom jag inte lägger upp på den här bloggen finns på : tezsa.pixbox.se  (dock inte ikväll, men i veckan)


Hemma i sverige.


japp. då satt man på arlanda. hemma på svensk mark. känns helt okej... speciellt nu när jag fått prata med atle i telefon. tårarna var inte långt borta... hehe älskade älskade atle!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3<3<3<3<3<3<3<3
i morgon blir det många pussar!


vad har jag missat att berätta. en hel massa. orkar inte dra det nu, är verkligen så trött.
några toppar...

* jag och elle tatuerade oss igår. båda blev riktigt nöjda :) ONT GJORDE DET. billigt. och skit schysst kille. hans fru skkjutsade oss i morse till flygplatsen. haha...riktigt kool tjej. körde mot rött. högsta volymen på musiken. trummade så kvinnligt det går på ratten. ah...nice.

* näst sista natten i patong så vaknar både jag och elle av att sängen skakar. det är kuttan som drömmer... och vad hon drömde fick vi reda på. sängen skakade för att hon dansade , för sen sjöng hon högt och tydligt "shakira shakira" haha... de va roligt. samma natt men lite senare så vaknade elle och satt sig upp. jag sov låg brevid kände det och vaknade och frågade vad det var. "det kan knappast vara så att det bor nån över oss" nee....? sen var det inte så mkt mer.... haha.

bästa repliker

* Massaaaaagee.......okej?
* Bara titta , inte köpa
* hej mormor
* hej hor mar do?
* no more buckets before food

m.m (kuttan och elle förstår) ;)

flyget hem gick bra. men somnade inget ¨på dom där 12 timmarna. inte många timmar innan man varit uppe ett dygn :) ska bli skönt att snart få komma till hotellet och sova. längtar!

och nyss fick jag lite sms av erica , åskrås och mörti....mina favorit tjejer! är nog ganska skönt att komma hem trots allt :P

och nong!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I thinking about you. every day, many times! lots of love!!!

nä nu ska ja ringa viccan och anna :)

kärlek till er! ses snart !


"Nara doden upplevelese ganger 2"


vilken dag alltsa. vi borjade dagen med att stiga upp , ata frulle .... hann sola lite vid poolen innan vi skulle checka ut kl 11. bar e tunga vaskorna till varat nya guest house som vi tittat ut. hos en underbar kvinna vid namn li-li. efter vi landat och fatt varat rum (MED AC!!!!!!!!!!!) sa gav vi oss genast ut for att ragga nan thailandare som kunde kora oss med bat till on maya bay. dar filmen the beach gjordes. det var huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur vackert som helst. jag dor. verkligen en wow upplevelse. och dar pa stranden var det ett gang som gjorde en musikvideo, lite kul att se pa =)

IAF. nara doden upplevelse 1.

vi aker med en lang tail bat. en stor tra motorbat. dom tar 8 pers men vi var bara 4 med chaffisen. iaf... lugnt och skont med bat... ETT TAG. tills vi kom ut pa havet dar det var bamse stora vagor. baten stutsade och vajjade och vi trodde verkligen hela tiden att den skulle valta. jatte obehagligt. vi skrek en hel massa, speciellt kuttan haha. hon ar rolig. chaffisen skrattade at oss och tyckte vi va lite barnsliga... men saktade ner farten iaf.

skont. till slut nar vi kom fram sa madde alla sa mycket battre. vackert vackert vackert!! vi la oss ner och solade, vi hade 3 timmar pa on. vattnet var klarare an nansin och stranden var VIT. och finkornig. bilder far ni se nar vi kommer hem.

nara doden upplevelse 2.

vi satter oss i baten for att komma hem. vi kor kring on dar det ar lugnt vatten och ljust och fint. inte ett dugg radda. forutom kuttan. sen sa sager elle till mig "therese, jag tror jag ser en haj." ....jag skrattar och ser ut pa havet (och nu var vi pa djupa havet mitt ute i ingenting) jag kollar pa elle och svaljer. jag sag tva fenor sticka upp hur havet. plotsligt sa stanger chaffisen av motorn och stannar .... vilket alla andra batar ocksa gjorde. nu ser vi flera fenor och dom simmar mellan vara batar. nu har aven kuttan fatt se alla fenor och borjar sa klart genast att skrika lite. haha.. vi var inte speciellt kaxiga vill jag lova. dar satt man i en motorbat gjord av tra. men sen forsvann alla fenor och batarna borjade kora igen. under hela batresan sa vantade vi oss att hajarna skulle dyka i varan bat eller komma i baten eller att vi skulle tippa ochh bli hajmat. trevligt.
vi kom fram...helskinnade och vagade antligen pusta ut.. vi fragade chaffisen om det var hajar... men det var delfiner. hahaha. tank om vi hade vetat det under hela farden. vi sag ju bara en massa fenor sticka upp hur havet. jaja... spannande var det minnsan.

pa eftermiddagen har vi atit god middag, fatt fotmassage i en timma och hunnit kopa en bananpannakak (GOTT!!!)
spelat lite skip-bo. och nu sitter vi har. sen blir det antagligen lite mer kortspel och sen sova. i morgon blir det att sola har pa stranden och sen ska vi fa duscha av oss hos li-li , och sen ska vi ta farjan till phuket. och sen fran phuket till patong. och dar ska vi stanna tills vi far hem. vi ska kolla in lite tattuerings stallen ocksa, dom har valdigt bra priser. (och jaaaaaaaaa, vi ska se sa att det ar renligt och ett bra stalle) =)

ja.. det var vall allt for idag.
tack for era kommentarer, dom ar roliga att lasa =)
lots of love!


Phi phi oarna.


vi har sovit var forsta natt har pa phi phi oarna. hotellet suger. skit ackligt. skabb. ingen ac ... gar knappt att andas i varan bungalow. i gar kvall traffade vi maria och tove fran pitea.... vi drog igang festen kring 19 och kom hem strax efter 4 i morse. jag mar inte spec bra idag, fixar nagra minuter i solen sen mar man bajs. tur vi har pool ... det hjalper. elle ligger i skuggan och sover. vi ar nog lite spaka allihopa :) traffade en finsk kille igar... vi hade sa himla kul .... och pratade om livet i flera timmar. har en formaga som ni marker att bli valdigt serios och sentimental pa fyllan/ hehe. men valdigt kul var det. har far man hinkar med sprit. dom kallas for mai thai. det blev nagra hinkar igar. nu blir det dock lugnt for mig. det har gatt alldeles for mkt pengar. och jag maste shoppa mer klader ;) plus att jag inte orkar va bakis mer.

i kvall vet jag inte vad som hander... shoppa och massage tror jag det star pa menyn. det blir bra.

saknar er dar hemma. tack for mms pa atle. jag tittar pa kortet flera ggr per dag. sag att faster alskar han.
fraga vad bror ska ha for whiskey.

nu maste jag rusa.

karlek till er dar hemma!

Raily beach


I dag tog vi baten for att titta pa raily beach den den var gryyyym!!! latt den finaste stranden + vattnet hittills. absolut favoriten. men imorgon ska vi aka till phi phi oarna bo dar i tva natter och 3 dagar. dar ska vi traffa nagra pitea vanner till katrin och elle... det ska bli skoj =) laddar for fest.

i kvall ska vi ata fin middag har pa ao nang. kuttan har lange langtat efter flaskfile med champinjon sas. det ska hon fa ;) igar nar vi kom till varat nya guesthouse sa tyckte vi att det sag hyffsat bra ut. kanske lite skabb men anda. vi tog det. sen igar kvall nar vi kom hem och skulle sova sa fick elle vara varan hjalte. hon dodade 5 spindlar. jatta ackliga. och idag i djungeln (pa vag till raily) (eller paneng som stranden eg heter) da var det ett stoooooort spindelnat mellan tva trad och i mitten av natet var det en enorm spindel. vi har tagit kort sa det kommer som bildbevis lite senare =) elle vagade inte doda den... men skotte sig som fotograf utmarkt!

nu ska vi lagga in lite bilder. forbjudet att skratta. ingen av oss ar direkta linslusar. typ.

* Vi far massage.


image66

kunde tyvarr inte lagga in dom andra bilderna.


Thailand - krabi


Framme i krabi efter en tjorvig vag dit. vi fick aterigen inte aka raka vagen till hotellet som dom lovat och som vi betalat for. och nar det blir problem och vi tar tag i det sa kan plotsligt ingen engelska och vill inte hjalpa. men envisheten vinner ibland. till slut sa korde han oss vidare ..... men lyckades anda lura oss. han bot chaffor och han skjutsade oss inte hela vagen. sa vi gick till en bat, BETALADE det vi redan hade betalat och akte med en long tail bat till raily beach. hotellet dar vi skulle bo sag verkligen fint ut pa internet ... nar vi fick se rummet sa var det som en liten kallare , en liten lykta i rummet och skabb som aldrig forr. skulle nog inte vaga stanna i rummet ens 5 minuter. fran golvet och till dorren borjade var det ett valdigt stort glapp , vilket djur som helst kunde komma. dessutom mitt i djungeln. nar vi promenerade till det hotellet igenom skogen, sa kom det nagra apor och tittade pa oss, de va dock koolt =) jag vill ha en apa.

iaf. vi vande. letade hotell...for dyra eller fulla. sa vi fick vanda om och ta baten till aou nang igen och leta guest house dar. det gick bra. hittade ett hyffsat rum efter nagra forsok. men dar gick en hel dag. regn bade igar och i dag. i morgon ska vi till phi phi oarna ifall det ar bra vader. hoppas!!!!!!!!

kanske later lite negativt. men jag alskar thailand. allt ar bra =) jag skulle latt kunna stanna nan vecka till, utan tvekan.

just nu ar kattan pa massage, och elle har noppat och fargat hennes ogonbryn. jag har gatt och kollat pa lite saker assa hamnade jag har. tror jag ska ta en fotmassage i kv'all. den massagen igar var SUPER SKON! dom kan verkligen sina saker hehe.

na nu ska ja skriva lite vykort TILL ATLE!!! =) och sen ska jag lasa aftonbladet. lovely.
puss pa er dar hemma.

btw, nong sms:ade mig i dag och sa att hon madde bra. sa da vet ni ocksa =)

kram kram!


bilder kanske kommer nasta gang.


Thailand - forsta natten med elle.



hahaha. vi skulle efter en lang resa och en lang ny upplevelse antligen lagga oss. (i kata beach) vi slacker och somnar. plotsligt vaknar jag av att hela rummet lyser. elle har da vaknat och tant hela rummet och ar saker pa att det springer en odla eller en orm i rummet. hon var livradd. forst sa trodde jag ju sa klart pa det och kollade runt. (katrin som sover valdigt bra vaknade forstass nite alls trots allt stohoj) elle forsokte visa mig olika ljud hur det lat. inget djut och vi slacker och sover. det hinner ga nagra minuter och jag vaknar av att rummet ar helt sljust igen. elle hor ytterligare en gang djur pa golvet. da borjar vi skratta at saken istallet och borjar fa for oss saker. vi slacker. men sa klart tander elle en sista gang ocksa. haha... inte manga timmars somn. bara for kattan.

andra natten i khao lak sa vaknar jag mitt i natten av att det kommer in en gubbe i varat sovrum och vill ha betalt for en solstol. jag ar livradd. och srkammer upp katrin ordentligt. hon tror pa att det faktist var en gubbe i varat rum. men det var sa klart ocksa en drom. ingen man i varat sovrum.

knasiga natter =)

vi har aven blivit blasta. vi hyrde en minibuss for mkt pengar (nyborjare pa att pruta) till khao lak. han skjutsade oss i ungefar 15 minuter sen snorde han ut bade oss och varat bagage. vi fick satta oss pa en buss...bara thailandare pa den. ingen som direkt forstog oss. lustigt och lite orovackande. den tabben ska vi inte gora igen. =)

na nu ar det dags att dra sig.
kram pa er allihopa och tack for era kommentarer, dom varmer=)
alskar er!

Thailand pa riktigt.


Ja nu har vi snart varit i thailand i en vecka. ganska precis. och vad tycker man, jag alskar thailand, verkligen.
miljon ar underbar , vadret ar kanon (forutom idag nar det regnat 3ggr) manniskorna ar sa jatte fina och trevliga och inte alls pa som i andra lander. man kan leva som en kung. vi ater en god thai middag och dryck for 13kr. ibland kan man ga pa en liten dyrare restaurang och da kan man fa betala lite mer.

det som skramde mig innan jag kom hit var hur man skulle reagera pa allt barnhandel/sexhandel. jag har fatt uppleva det nu och man kan nog minst sagt saga att jag brot ihop, elle och katrin var snalla och torkade mina miljoner tarar som kom nar jag skulle sova. kan beratta lite snabbt om den kvallen. sista kvallen i kata beach.

vi skulle festa till det. eller jag skulle ju inte bli full som mitt lofte var, till mig sjalv och alla andra. jag holl det inte, men av en god garning. vi kom in pa en pub , bestallde var sin ol. efter nagra minuter sa ser vi vilket folk som sitter brevid, runt om i hela puben. gamla gubbar med sma flickor och unga kvinnor i knat. da forstog vi att vi kommit in pa fel stalle. har salde dom sex. vi blev upprorda och skulle ga. men forst ville jag prata med en av dom tjejerna sa jag gjorde det. jag berattade att vi skulle ga for att vi inte ville se pa nar gubbarna acklade sig med dom och berattade att det var olagligt i varat land. och framfor allt sa ville jag saga att hon var vard battre. sa jag drog ett 10 minuters langt tal for henne att det finns n battre varld. hon pussade pa min hand och log och sa att jag var bra. men det var hennes vardag och hennes jobb. hon kan inte gora sa mkt at det. jag gav henne en kram. sen gick jag till en gubbe som hade en tjej i sitt kna och fragade om han var svensk, vilket han var. jag sa vilket ackel han var och att han for fan hade kunnat vara hennes farfar. han sa inget, bara stirrade. ocksa gick vi vidare. efter nagra minuter stannade alla 3 upp och kollade pa varandra och hade hoga och omtumlande disskutioner. vi bestamde oss snabbt for att ga tillbaka vilket vi gjorde. tjejerna motte oss med ett leende pa lapparna och skrattade.
 en som inte skrattade var gubben som jag skallt ut innan vi gick. sa det blev en hog och arg disskution med han igen, och for att inte skada for tjejerna sa lugnade vi ner han med lite logner om att vi jobbade som kontrollanter. da blev han valdigt artig och forstandig. den kvallen gick han inte hem med nan thailandare,  samma med hans son.

tjejen som jag pratat med var hans kund. hon gav mig en stor kram och vi satt oss ner. jag elle och kattan samlade ihop dom tjejer vi kunde och betalade dom for en sexfri kvall. dom kunde prata ut och ha kul. kanna sig som manniskor. jag kopte ett antal ol och en massa breezer och bjod sa dom inte skulle forlora sa mkt perngar for att killarna inte fick dom. jag gav aven henne en del pengar till att unna sig natt. vi skrattade och kramades och alla var glada for att vi raddat dom for nagra timmar. jag kande mig som en valdigt bra manniska. det gjorde vi alla. jag berattade att jag skulle komma i november igen sa hon gav mig hennes nummer sa da ska vi traffas da ocksa, om hon va pa samma stalle, det visste hon inte. och den dagen hon vill fly ska jag verkligen stalla upp. hon far fan bo hos mig. svart att forklara alla dessa kanslor. svart att forklara det man far se. den ygnsta tjejen var 16 ar och hon satt med en gubbe som var narmare 75ar. tyvarr manga svenskar. timmarna gick och jag och nong som hon heter blev fina vanner , vi forstog varandra valdigt bra och hon hade aldrig pratat om hur hon mar och ser pa livet med nagon forut, bara det sager ju vilket hemskt liv hon lever. urs.

nar vi skulle ga hem , dom stangde kl 02 , sa berattade hon att kvallen inte var over, kunderna kommer och sover pa deras rum. jag som trodde vi raddat dom hela dygnet. sa vi bad hon och en till tjej sova hos oss istallet, fullt betalt men inget sex. dom blev lyriska och slutade aldrig saga hur fin och bra man var. tyvarr sa hade kunder redan skrivit upp sig pa nong. da blev jag sa fruktansvart ledsen. elle och kattan hade gatt hem. medans jag gick hem till hotellet , med delvis misslyckat uppdrag fick jag en angestattack som heter duga. hittade en hemlos hund jag satt och kramade pa valdigt lange. och sen hem. men jag kunde inte halla tararna borta da heller. tack elle och kattan for att ni var sa snalla och trostade mig. guld vart.

sa med andra ord. thailand ar underbart om man valjer att se det man vill se. har man en gang oppnat ogonen sa ser man allt och hela tiden. det ar jobbigt. men jag forsoker komma ihag att jag hjalpt till lite iaf. och nar jag kommer i november sa ska jag "hyra" henne i dagar om man far ocksa far hon ha lite semester. dom jobbar dygnet runt alla dagar. forutom dom fa timmarna dom far sova pa natten , om dom inte har kunder sa att saga.


nu ar vi i khao lak och i morgon aker vi till krabi. (ao nang)
da blir det phi phi oarna. och "the beach" on.

aja nu fick jag skrivkramp =)

ha det fint vanner.

skriv garna lite kommentarer sa har jag natt att lasa nasta gang!
alskar er. puss kram tess

!!!!!!!!!!!


Wreckness love - Alicia keys ,

kanske en av de bästa låtarna.


I MORGON FAR VI TILL THAILAND OCH JAG LÄNGTAR IHJÄL MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MEN FÖRST TYP NU MÅSTE JAG SPRINGA TILL JOBBET OCH JOBBA MITT SISTA PASS.
YEAAAAAAH.

:D


image65

Lovely..


En lättsam och snabb dag på jobbet. Sen en himla trevlig kväll med Erika, Åsa, Mörti (och lite gunnar) från jobbet :) blev dock för mkt fika för therese johansson. :)

en liten notis : jag tycker inte om lögner. helst inte när dom handlar om mig. !

i morgon när jag vaknar då är det bara 3 dagar till thailand. jag kommer att behöva den här semestern. både för att slappna av och att jag är trött på att behärska mina känslor  :)


so long suckers!


image64

Innanför mitt pannben...



.... finns det många hemliga tankar :) Bra tankar!



men jag behärskar mig. 



Dagdrömmeri yes mam.

Thailand om 6 dagar.



kärlek till er mina vänner !




                                                                                         

10 dagar kvar !!!!!!!!!

image61

underbart !!!! LYCKA! VILA!

kommer att sakna en massa fina ..... men framför allt EN sötsak!

tro det eller ej , men jag kommer att sakna jobbet också :) eller iaf endel underbara människor!
Kommer att sakna sånna dagar som idag :) flum med Erika Ryssdotter och Jenny Ala P

nu dusch. sen sova. eller hjärter först. sen sova :)


RSS 2.0